​​​​​​​​

Huollata ilmastointilaite säännöllisesti!

​​​​​​​​Vaikka autosi huolto-ohjelmassa ei mainittaisikaan autosi ilmastointilaitteen huollosta, on ilmastointihuolto suositeltavaa  tehdä 2-3 vuoden välein. Autosi ilmastointijärjestelmässä kiertää paineistettu kaasu, jonka ominaisuuksiin kuulu normaali vähentyminen. Vähentyminen on noin 5-10 % kokonaismäärästä vuodessa. Tämä aiheuttaa sen, että ilmastointilaitteen kylmäntuottoteho laskee ja järjestelmä joutuu tekemään enemmän työtä. Tämä taas vaikuttaa negatiivisesti polttoainekulutukseen sekä osien kuormittumiseen.

Ilmastointilaitehuoltoja on erilaisia. Edullisimmat pitävät usein sisällään vain järjestelmän tyhjennyksen ja täytön. Meillä voit myös teettää höyrystinkennon puhdistuksen samalla. Toimenpide hyvin merkittävää tehdä, jotta kosteaan höyrystinkennoon helposti syntyvät mikrobikasvustot tuhoutuisivat ja sisäilma pysyisi raikkaana ja terveellisenä.

Ilmastointihuoltoihimme kuuluu myös vuodonilmaisuaineen laitto järjestelmään mahdollisten vuotojen varalta. Mikäli autonne ilmastointilaitteen teho alkaakin jälleen hiipua, on mahdollisen vuodon löytyminen selvästi helpompaa.

Olennaisena osana ilmastointilaitehuoltoon kuuluu myös voiteluaineen lisäys ilmastointijärjestelmään. Tämä toimenpide pidentää järjestelmän osien käyttöikää ja näin ollen estää niiden ennen aikaista hajoamista.

Sisäilmansuodattimen vaihto on myös suositeltava työ suoritta ilmastointilaitteenhuollon yhteydessä, varsinkin jos suodatinta ei ole hetkeen uusittu.

Varmista autosi ilmastoinnin toiminta sekä puhdas sisäilma ja varaa ilmastointilaitehuolto.


 

Ilmastoinnin täyttöhuolto
Ilmastointilaitteen kylmäaineiden tyhjennys ja täyttö. Sisältää tarvittavan kylmäaineen (R134a), kompressoriöljyn ja vuodonilmaisuaineen.

Laaja ilmastointihuolto
Sisältää ilmastoinnin täyttöhuollon lisäksi järjestelmän desinfioinnin valmistajan menetelmin.​


 

​Katso ilmastointilaitehuoltomme hinnat ja varaa aika huoltoon verkkovarauspalvelustamme ​  tästä >>